Mijn boeken

Het uitgangspunt van mijn manier van werken is: geen onnodige opsmuk, maar gewoon inhoudelijk goed, met een stevig wetenschappelijk fundament en als het kan met een praktische inslag.

Ik bewerk met plezier ingewikkelde informatie uit wetenschappelijk onderzoek tot prettig leesbare teksten, of het nu voor een professional of voor de consument is, of het nu om een tekst voor internet, een magazine of boek gaat. Ik ontwikkel ook voorlichtingsinstrumenten zoals tools voor internet en educatievoedingsmiddelen.

Natuurlijk staat de vraag of wens van mijn opdrachtgever centraal. Ik kan goed luisteren en denk graag mee, zodat we samen tot een optimaal resultaat komen. Na mijn HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek ontdekte ik dat kennis over voeding en diëten maar een onderdeel is van educatie. Ik wilde daarom meer weten over het overbrengen van die kennis. Naast mijn werk in de praktijk als diëtist, volgde ik post HBO-opleidingen Patiëntenvoorlichting en GezondheidsVoorlichting & Opvoeding (GVO). Omdat ik graag schrijf en taal mij boeit, nam ik deel aan diverse praktische schrijfcursussen. De modules statistiek, onderzoek en Tekst & Effect aan de Open Universiteit zorgden voor meer verdieping en komen goed van pas bij het interpreteren van wetenschappelijk onderzoek. Aan de Zeeuwse kust erfde ik mijn doorzettingsvermogen. Gecombineerd met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en perfectionisme zijn dit de ingrediënten om een opdracht succesvol en binnen de afgesproken tijd af te ronden.

Op zoek naar een klinkende, heldere tekst of een origineel product op voedingsgebied? Mijn specialisatie is voeding en diabetes, maar ik ben ook op andere voedingsmarkten thuis. Bovendien ben ik niet bang om mezelf nieuwe onderwerpen eigen te maken. Ik bespreek graag de mogelijkheden!