video DNO cover

DNO
Award

CM_DNO Award

DNO-diëtisten kozen mijn project 'Zwangerschapsdiabetes & dagelijkse kost' als 'beste idee ter verbetering van de voedingszorg voor mensen met (een hoog risico op) diabetes'!

Mede dankzij deze prijs kan ik het project met animatievideo's nu verder  professionaliseren en uitrollen, zodat de kwaliteit van de voedingszorg voor vrouwen met zwangerschapsdiabetes (GDM) nog beter wordt.

Blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan educatie en zelfmanagement voor deze dames, want met aanpassingen van hun voeding kunnen zij zoveel gezondheidswinst boeken.

 

Zonder video’s

CM_DNO_Poster_01_a

1. Als je net de uitslag ‘zwangerschapsdiabetes’ hebt gekregen, wil je waarschijnlijk direct aan de slag met je voeding. Maar wat kun je nu wel en niet eten? Iedereen vertelt iets anders, en op internet vind je ook tegenstrijdige adviezen.

2. Je maakt een afspraak voor het dieetspreekuur, maar waarschijnlijk moet je nog een aantal dagen wachten tot je daar naar toe kunt. Stress!! De wachttijd is extra stressvol, omdat over slechts enkele weken bepaald wordt of je wel of niet insuline moet gaan injecteren.

3. Op het dieetspreekuur krijg je veel informatie. Als je thuiskomt, weet je misschien niet meer precies wat er verteld is. Stress!

Met video’s

4. Als het nog even duurt voordat je naar een diëtist gaat, kun je alvast de video’s bekijken, en krijg je antwoord op heel veel vragen. Dat geeft rust!

5. Je komt goed voorbereid op het spreekuur als je de video’s al hebt gezien. De diëtist kan dan jouw persoonlijke vragen beantwoorden.

6. Na de afspraak met de diëtist kun je de video’s opnieuw bekijken. Nu weet je precies wat voor jou en jouw baby de beste voeding is!

CM_DNO_Poster_03_a