CM_Voedsel_01

Corien

CM_Contact_Corien

Prettig om (opnieuw) kennis te maken!

Diëtist ben ik in hart en nieren. Na mijn HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek startte ik begin jaren ’80 als diëtist. Ik werkte met plezier in verschillende ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties. Dit prachtvak biedt mij echter veel meer mogelijkheden: schrijven, innoveren en creëren. Daarom ben ik in 2001 mijn eigen onderneming gestart.

Ik geniet dagelijks van de geweldige combinatie van voeding en communicatie, waarbij diabetes mijn speciale belangstelling heeft. De ene keer schrijf ik een tekst (of een boek), de andere keer ben ik op weg voor een interview, werk ik mee aan de ontwikkeling van een internettool, bedenk ik een lekker recept of maak ik een animatievideo. Een heerlijke afwisseling!

Omdat 1 beeld meer zegt dan 1000 woorden, gebruik ik steeds vaker beelden om mijn boodschap over te brengen. In een video, op praatplaten of in een beeld verhaal.

Ik maak in mijn werk dankbaar gebruik van de jarenlange praktijkervaring die ik als uitvoerend diëtist heb opgedaan.

Corien Maljaars

Ik ben blij dat ik als diëtist-ondernemer mijn steentje kan bijdragen aan dat waar mijn hart ligt:
eerlijke voedingsvoorlichting en -educatie.

CM_Contact_Corien

Het uitgangspunt van mijn manier van werken is: geen onnodige opsmuk, maar gewoon inhoudelijk goed, met een stevig wetenschappelijk fundament en als het kan met een praktische inslag.

Ik bewerk met plezier ingewikkelde informatie uit wetenschappelijk onderzoek tot prettig leesbare teksten, of het nu voor een professional of voor de consument is, of het nu om een tekst voor internet, een magazine of boek gaat. Of ik maak er een animatievideo van! Ik ontwikkel ook voorlichtingsinstrumenten zoals tools voor internet en educatievoedingsmiddelen.

Natuurlijk staat de vraag of wens van mijn opdrachtgever centraal. Ik kan goed luisteren en denk graag mee, zodat we samen tot een optimaal resultaat komen.

Na mijn HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek ontdekte ik dat kennis over voeding en diëten maar een klein onderdeel is van educatie. Ik wilde daarom  meer weten over het overbrengen van die kennis. Naast mijn werk in de praktijk als diëtist, volgde ik post HBO-opleidingen Patiëntenvoorlichting en GezondheidsVoorlichting & Opvoeding (GVO). Omdat ik graag schrijf en taal mij boeit, nam ik deel aan diverse praktische schrijfcursussen. De modules statistiek, onderzoek en Tekst & Effect aan de Open Universiteit zorgden voor meer verdieping en komen goed van pas bij het interpreteren van wetenschappelijk onderzoek. Omdat 1 beeld meer zegt dan 1000 woorden, volgde ik ook cursussen over video en infographics maken.

Aan de Zeeuwse kust erfde ik mijn doorzettingsvermogen. Gecombineerd met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en perfectionisme zijn dit de ingrediënten om een opdracht succesvol en binnen de afgesproken tijd af te ronden.

Benieuwd naar wat ik voor u kan betekenen?

Op zoek naar een klinkende, heldere tekst of een origineel product op voedingsgebied?
Mijn specialisatie is voeding en diabetes, maar ik ben ook op andere voedingsmarkten thuis.

Bovendien ben ik niet bang om mezelf nieuwe onderwerpen eigen te maken.

Ik bespreek graag de mogelijkheden!